Boek

Op Twitter las ik dat Guus Kuijer zijn boek had herschreven. Iets met gelukkig worden, een (ironisch) zelfhulpboek. Althans, dat was wat ik er van had onthouden en het leek me erg leuk. Op 8 augustus zou het uit komen. Op 8 augustus stond ik in de grote boekhandel in de stad. Het boek was onvindbaar, dus begaf ik me naar de klantenservice.
Of ze het nieuwste boek van Guus hadden? Hij ging es even zoeken. Hij had het. Ik moest even meelopen. Richting de afdeling filosofie ging hij. De man zocht, maar vond niet wat ik zocht. Hij riep naar zijn collega een paar meter verderop, “dat nieuwste boek van Guus Kuijer? HOE WORD IK GELUKKIG?! Hebben wij dat?” en om de boel te verduidelijken, wees hij naar mij.
Ik stond daar en probeerde achteloos te kijken. Ach ja….vergeten…dát was de titel. Daar stond ik dan. Mensen om me heen keken op. Ik voelde me ineens erg ongelukkig.

Een week later stond ik in een kleine boekhandel in de Haarlemmerstraat, met mijn rug naar de kassa.
“Ehm dat ene nieuwe boek?” hoorde ik een man zachtjes vragen. Ik spitste mijn oren. “Zeik niet zo, heet het geloof ik” vervolgde hij. “ZEIK NIET ZO?!!!” Herhaalde de verkoper enthousiast. “Ach ja, die heb ik niet meer! Gisteren binnengekomen, daarnet uitverkocht!” riep de boekhandelaar trots. De man draaide zich met ietwat opgetrokken schouders om, en liep gauw de winkel uit.
In de klant herkende ik een stukje van mezelf, een week eerder.

Toen ik naar buiten liep zag ik bij de kassa een lege plek tussen de nieuwste boeken. Daar lag tot een uur geleden nog waarschijnlijk het zeik-boek. Ernaast lag nog welgeteld één exemplaar van het nieuwste boek van Guus Kuijer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s