Vuurwerk

Zoon 1 zit sinds de zomer op de middelbare school. Hij leerde daar in drie maanden tijd meer dan hij de afgelopen vijf jaar op de basisschool meekreeg. Niet alleen op het cognitieve vlak maar ook, of misschien wel juist, op het sociale vlak. Door hem ontdek ik dat sommige vesten in mijn kast, van een groot en gewild kledingmerk zijn. Ik lette daar nooit op. Hij ziet dat nu. Naast dat mijn voorheen zeer brave basisschoolkind, nu ineens bijna dagelijks moet nablijven, zich eerder moet melden of vertelt dat hij uit de klas gestuurd is, houdt hij zich erg veel bezig met kleding.  Heel soms geef ik hem een duur paar schoenen of een speciale trui. Ik lees ondertussen veel op internet over kleedgeld en maak Excel sheets om bij te houden wat hij nou toch allemaal wil en heeft.

Als ik hem moet geloven krijgt zijn hele klas altijd alles. Ze hebben allemaal de duurste broeken en jassen. Behalve hij. Ik weet niet of dit echt waar is. Er is wel één vriend van hem bij wie (zelfs) ik ook zie dat hij daadwerkelijk dure spullen draagt en heeft. Deze vriend had zelfs de door mijn zoon, zeer gewilde merkonderbroeken.

Maar sinds een week wil Zoon 1 het alleen nog maar over vuurwerk hebben. Ik haat vuurwerk. Hoopvol val ik terug op het onderwerp kleding.  “Wou je niet in plaats van vuurwerk nog die mooie merkonderbroeken liefje?” vraag ik hem slinks.  Hij kijkt me aan. Schudt zijn hoofd.  “Neu! Die onderbroeken schijnen door:” Zegt hij schouderophalend. “Toen we laatst stonden te douchen met het hele voetbalteam, stond mijn vriend ineens in zijn dure doorschijnende onderbroek. Hij leek wel naakt. Iedereen moest lachen. Die hoef ik niet meer. Maar mam…mag ik vuurwerk?”

We kijken elkaar aan en zien elkaars onbegrip. We zuchten beiden getergd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s